Závody Českého poháru mládeže

Druhou listopadovou sobotu zavítal Český pohár mládeže v lezení na obtížnost do Chocně. Přestože se nesjela kompletní špička závodníků, byly k vidění jako vždy kvalitní výkony. Celkem se představilo 57 závodníků (35 chlapců a 22 dívek), kteří závodili v kategoriích A, B, J. Domácí klub HK Choceň reprezentovali David a Vojtěch Sedlákovi, Žofie Košťálková, Dominika Serbáková a Zuzana Morávková. I letos byly využity zkušenosti bratrů Stráníkových a Romana Kučery při stavění cest. Dle názorů závodníků byly cesty pěkné a lezly se dobře.

Závod odstartoval v 9:30 kvalifikací. Všem závodníkům se podařilo i přes menší nezdary odlézt kvalifikaci a úspěšní se mohli těšit na boj o pódiové příčky ve finále.

Finále bylo plánované na 14 hodinu. K uzavření izolace došlo ve 13:50. V kategorii Dívek A se na prvním místě umístila Johanka Vokálová (HOROLEZCI Jeseník), druhé místo obsadila Bára Houšková (LezeTop Písek) a pro třetí místo si dolezla Gabriela Čermáková (HOROLEZCI Jeseník). V kategorii Dívek B měl domácí klub dvojí zastoupení (Dominiku Serbákovou a Žofii Košťálkovou). Pro první místo si za mohutné podpory fanoušků dolezla domácí závodnice Žofie Košťálková. Druhé místo obsadila Hana Šikulová (SK Prostějov; Ct; TRIOP; FlashWall) a na třetím místě skončila Martina Dušánková (HK Lanškroun z.s.). I v kategorii Dívek J měl choceňský klub svoji závodníci. První místo obsadila Eliška Novotná (HO Komorní výtah Liberec; Climbing), druhé místo získala Natálie Tužová (HO Komorní výtah Liberec; Rafiki; Scarpa) a pro třetí místo si dolezla Zuzana Morávková (HK Choceň). V kategorii Chlapci A, kde lezl i domácí závodník Vojtěch Slovák, se na prvním místě umístil Marek Jeliga (Horoguru; BigWall; CT), na druhém místě skončil Albert Musil (LezeTop Písek; Saltic) a třetí místo obsadil Jáchym Cink (HO Sokol Brno 1). V kategorii Chlapci B vybojoval první místo Thomas Kroa (Horoguru), pro druhé místo si dolezl Štěpán Bulena (Green Trees Monkeys; Climbing) a třetí místo obsadil Josef Little (Bigwall; Satalice). V kategorii Chlapci J bojoval i domácí závodník David Slovák. Pro první místo si dolezl Štěpán Potůček (Vertikon Zlín), druhé místo obsadil Tomáš Lukášek (HO Komorní výtah; Directalpine; Scarpa) a třetí místo vybojoval Ondřej Hašek (HO Komorní výtah).

Po krátké pauze došlo na vyhlášení konečných výsledků závodu. Závodníci získali hodnotné ceny a krásné poháry. Současně také byly vyhlášeny konečné výsledky Českého poháru mládeže v lezení na obtížnost.

Všem závodníkům děkujeme, že se přijeli zúčastnit i posledního závodu. Těšíme se na hojnou účast i v dalším roce a doufáme i ve vyšší účast fanoušků! 😊

V neposlední řade patří dík také Českému horolezeckému svazu jakožto hlavnímu sponzoru a organizátoru seriálu ČP mládeže. Děkujeme i ostatním sponzorům: Město Choceň, Elbas, Orlická laboratoř, VMK, PSP, Chládek Tintěra Pardubice, Tendon, Saltic, Singing Rock, Tilak, Lanex, RC OUTDOOR, Makak, THEREX, VirginGrip, Shybuj, Rafiky, Triop, CT climbing, Skimen 2, SAHM. Donocykl, LPhard a Choceňačce. O občerstvení se postaralo Pekařství u Lifků, Choceňská mlékárna a Restaurace Marylin.

Pája Kalousová

Stupně vítězů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *