Orlický monkey cup 2021

Letos z pohledu seriálu závodů Orlického monkey cupu (OMC) čiší zklamání a smutek. Covidová situace nám zase o sobě dala vědět. Přestože jsme ladili termíny závodů jak o život, nepodařilo se nám toto rozladěné piano zcela naladit. Opět na to doplatilo choceňské kolo, které se v normálním režimu koná na jaře a již druhým rokem neproběhlo ani po přesunutí termínu na podzim. Ostatní pořadatelé (Česká Třebová, Lanškroun a Ústí nad Orlicí) se museli samozřejmé adaptovat také.

Podzim je V Chocni spjat s pořádáním závodu lezení na obtížnost mládeže spadajícím pod Český horolezecky svaz, kdy se jedná výkonnostně o závody na nejvyšší úrovni v České republice. Realizace závodu proběhla na výbornou, i když s jistou dávkou nejistoty kvůli zhoršující se covidové situaci. Týden na to jsme si na sebe ušili bič v podobě pořádání právě zmiňovaného OMC. Všichni organizátoři, stavěči, sponzoři a závodníci byli zaklesnutí v blocích a připravení ke startu. Covid ale nenabil ani slepým nábojem a byli jsme nuceni závod zrušit. Nicméně díky patří všem, protože by to byla tak jako tak výzva.

Před prázdninami se podařilo Horoklubu z České Třebové uskutečnit první kolo OMC. Věřím, že závody byly skvěle připravené jako v minulých ročnících. Choceňští lezci tou dobou měli lezecké soustředění ve skalách a nemohli se zúčastnit. Tušíte správně, kdo může za kolizi termínů… Podzimní kolo v Lanškrouně jsme sice stihli, ale spousta dětí byla zase v karanténě, proto se choceňská výprava skládala pouze ze šesti dětí. Přesto byly závody s dobrou atmosférou a všichni si je užili.

Poslední závod seriálu OMC v Ústí nad Orlicí byl zrušen. Nebudu to nějak rozepisovat, ale opustil nás náhle jeden ze zakladatelů OMC Jarda Röszler. Čest jeho památce a vzpomeňme si na něho v příštím roce na závodech OMC, do kterých vlil svoji energii.


Orlický Monkey Cup 6.11. v Lanškrouně

Čenda: „Sraz byl ráno o půl 8 před halou v Chocni. Poté jsme nasedli do aut a jeli směr Lanškroun. Na místo jsme dorazili asi o 40 minut později. Po vysednutí z aut jsme si udělali covid testy, abychom se mohli vůbec závodů zúčastnit. Po výsledcích (naštěstí negativních) jsme se vydali na místo konání závodů, které bylo asi 200 metrů od našeho parkoviště. Cca v 9 hodin oficiálně začaly závody, nejdříve se před lezli cesty na obtížnost a bouldery a poté se šlo závodit. Čekaly nás 2 cesty na obtížnost, cesta na rychlost a boulder. S těmito disciplínami jsme se potýkali asi do dvanácti hodin (některé početnější kategorie o hodinu déle). Po dokončení všech kategorií bylo 10 minut na podání protestů (nikdo neprotestoval) a následně o půl 2 vyhlášení výsledků.“

Za HK Choceň se na medailových pozicích umístili:

Kategorie U14 – Vojta Kastera – 3. místo

Kategorie U16 – Čeněk Pinkas – 2. místo

 

Za HK Choceň Marťas

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *