KotelFest

Devátého října letošního roku proběhl historicky první choceňský KotelFest, boulderingové závody v prostorách bývalé kotelny. Pro lezce bylo připraveno na dvacet boulderů všech obtížností od stavěčů Marťase a Kuby. Ve čtyřech kategoriích (děti, junioři, dospělí a masters) se dohromady sešlo bezmála čtyřicet závodníků. K vysoké účasti dozajista přispěla i pohodová atmosféra, o kterou se postarali přátelsky naladění souputníci, ale pravděpodobně i skutečnost, že závodník se mohl dostavit kdykoli mezi devátou hodinou ranní a čtvrtou hodinou odpolední a na řešení boulderových problémů měl tolik času a pokusů, co mu síly stačily. Nejlépe si se závodními bouldery poradili Zuzka Zemanová a Maty Diblík z kategorie nejmladších, junioři Naty Švecová a Čenda Pinkas, z dospěláků Terka Pinkasová a Mára Škorpil a z nejostřílenějších závodníků předvedli nejlepší výkon Martin Pinkas a Iva Slováková. Nelze si nevšimnout, že nepsanou kategorii Rodina ovládli Pinkasovi, neboť i poslední závodnice tohoto příjmení, Jana, se ve zkušených ženách umístila na třetím místě (hned za Blaničkou Košťálkovou). 

Aby toho sportování nebylo příliš, po skončení závodů a vyhlášení výsledků došlo i na kulturu. O tu se postaral Víťa Dubec se svou přednáškou o expedici na Gasherbrum II, které měl tu čest se zúčastnit. Při líčení administrativních težkostí spojených s odjezdem do Pákistánu v době koronavirové jsme se zasmáli, při líčení dramatického výstupu na vrchol se nám tajil dech. Na přednášku plynule navázala afterparty u grilu a pípy, kde bylo možné potkat i kamarády, kteří v sobě během dne závodního ducha neprobudili.

Na závěr se sluší a patří poděkovat nejenom organizátorům v čele s Marťasem, ale i všem zúčastněným, kteří svou přítomností přispěli k vytvoření příjemného prostředí. 

Fotogalerii a videogalerii ze závodů najdete tady

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *