Ádrkros 2019

Rok se s rokem sešel a opět tu byl Ádrkros a opět jsme měli s Bárou na starost registraci závodníků. Náš registrační tým posílila Blanička, a tak spolu s Julčou a Martinem a Jančou Pinkasovými nás bylo zase víc, a to bylo úplně super. Předem bylo zaregistrováno rekordních 267 závodníků, takže v pátek večer bylo zase spoustu práce, ale díky hodně pracovitým párům rukou bylo vše připraveno ještě před 22:00. Pak se ještě chvíli plkalo a šlo se na kutě.

Ráno jsme se probudili do hnusného počasí. I když slovo „hnusně“ zdaleka nevystihuje, jak skutečně bylo. Zima, vítr, déšť, mlha… prostě extrahnus. Byl jsem zvědavý, kolik šílenců vůbec přijde na start v tomto počasí. Překvapivě dorazili 372 borci, což mě tedy překvapilo. 

Registrace proběhla bez chybičky a tímto opět všem děkuji za pomoc. Bylo to dobré, rychlé a skvělé. Tentokrát naše práce nekončila ukončením registrace, ale ihned po jejím uzavření jsme se proměnili na traťové komisaře a přemístili na trať, kde jsme měli v určitých kritických místech dávat pozor, aby závodníci nebloudili a běželi správně. Je třeba dodat, že poprvé po 35 letech se musela kvůli zeleným trotlům změnit trať, takže novou trať nikdo ještě neběžel a mohlo tedy dojít k nějakým problémům. Takže další hoďku a půl jsme stáli na větru a dešti a dávali na běžce pozor, což v tom počasí nebylo vůbec nic příjemného, a já osobně jsem za tu neuvěřitelně dlouhou hodinu a půl ty zelené ekoteroristy proklel snad tisíckrát.

Náš oddíl měl na startu  své zástupce, a to opět Julču, kterou loňský ročník rozhodně neodradil, a nově se připojil i Rado. Měl jsem radost, když kolem mého kontrolního bodu oba naši borci proběhli a vypadali v pohodě. Dokonce i úsměv vykouzlili… nechápu. Jsou prostě dobří. Vypadá to, že poctivě trénovali, neboť jejich časy byly skvělé a Julčin výrazně lepší než vloni.

Takže je tu opět stejná výzva pro běžce z HK Choceň: Běháte rádi, tak si přijďte zazávodit. Termín je již teď známý, takže si zapište do svých deníčků datum 7. 11. 2020. Přijďte se přesvědčit, že trať je pěkně vyvážená, vede krásnou krajinou a užijte si super atmosféru.

A určitě se už dnes mrkněte na motivační video z letošního závodu:

Ahoj příští rok na startu!

Romča Romíček

No a jelikož jsem letos neběžel, tak nemůžu trať hodnotit, ale můžu položit pár otázek Julče (JK) a Radovi (RJ). Je třeba přiznat, že otázky jsme vymýšleli s Bárou v mejtské hospodě Družba, když jsme při pár kouskách hodnotili celou akci. Takže co nám borci řekli o závodu?

Jaká byla letos nová trať?

JK: Dlouhá, ale loni bylo hůř.

RJ: Ádrkros som bežal prvý krát, takže to neviem porovnať s pôvodnou traťou. Ale nová trať sa mi veľmi páčila, pekne celý čas hore-dole.

Co jste říkali na počasí?

JK: Radši nic.

RJ: Prišlo mi to ako ideálne počasie na Ádrkros, trochu hmla, trochu sychravo. Sliznica pekne vlhká ☺.

Jaká byla letos příprava?

JK: Dost zanedbaná, musela jsem lízt, tak nezbylo moc času na běhání.

RJ: Keďže som si minulý rok povedal, že by som to tento rok mohol skúsiť, tak už mesiac pred pretekmi som začal s veľmi ľahkou prípravou. Niekde v tempe korytnačky a tesne pred pretekmi som bol na tempe trochu rýchlejšej korytnačky ☺. Budem musieť na tom ešte trochu popracovať.

Jaká byla předpříprava večer před závodem?

JK: Intenzivní, bylo potřeba dohnat resty.

RJ: Na svoje prvé preteky v živote som to nechcel podceniť, a preto som k Tošovákovi (miestna horolezecká hospoda) nešiel. Stále si myslím, že som urobil dobre ☺.

Jaký jste používali doping?

JK: To nemůžu říct takhle veřejně. Ještě by se to dozvěděl Pete a to nemůžu riskovat!

RJ: Som hrubo proti užívaniu dopingu.

Poslední myšlenka před startem?

JK: Na konci je prý hezký výhled na Adršpach.

RJ: Dúfam, že aspoň dobehnem.

První myšlenka po doběhu?

JK: Přežila jsem!

RJ: Bola to nádhera (asi som bežal pod svoje možnosti ☺).

Poběžíte příští rok? 

JK: Uvidíme

RJ: Urobím všetko preto, aby som sa opäť zúčastnil.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *