Skialpová sezona v plném proudu

Po trochu rozpačitém prosinci konečně přišla pravá zima a zahalila krajinu (nejen) na horách do bílého hávu. Srdce všech milovníků skialpinismu zaplesala, výbava se mohla vytáhnout ze skříní, oprášit a hurá na svah!

Početná členská základna našeho horolezeckého klubu čítá i nemálo vyznavačů skialpinismu, kterých navíc každým rokem přibývá. Nejbližší lokalitou vhodnou pro skialpinismus je pro nás Choceňáky Králický Sněžník. Tato oblast nabízí několik výstupových tras i sjezdů a neomrzí tak ani při opakovaných návštěvách.

To se potvrdilo i v neděli 20. ledna, kdy se na Králičák nezávazně na sobě vydalo hned několik výprav tvořených členy HK Choceň. První, nečekané setkání proběhlo už na parkovišti, kde jsme se všichni potkali kolem deváté hodiny ranní. Přestože na samotný výstup jsme se rozdělili, následovalo další, už o něco méně nečekané setkání na samotném vrcholu Králického Sněžníku (1424 m n. m.), kde se kolem poledne sešlo neuvěřitelných 14 členů HK Choceň, a to včetně Terky a Marťase, kteří strávili ve stanu těsně pod vrcholem předešlou noc. Na rozdíl od předchozích dvou víkendů nám tentokrát přálo počasí a po celý výlet nás hřálo slunce. Odměnou za námahu při výstupu nám byl sjezd ve skvělých sněhových podmínkách. Věříme, že jsme se letos na Králičáku neviděli naposledy!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *