Monte Civetta a Lago di Garda 2010

Pěkný článek o výletě do červnové Itálie od kamaráda na jeho webu www.e-cestopisy.cz

 

Začátek článku:

Našim původním cílem bylo nejprve zdolání Mt. Rosy, avšak po nepříznivé předpovědi počasí (celý týden tam sněžilo, nejezdila lanovka) jsme přehodnotili plány – vybrali jsme ferratu Alleghesi na Mt. Civettu (3.220 m) a nějaké ty ferraty u Lago di Garda, především však tu jedno z nejtěžších – Rino-Pisettu ohodnocenou stupněm D až E (extrém).

 

Středa 16.6.2010

Jak již u našich výprav bývá železným zvykem, vyrážíme okolo 22hod. od benzínky Agip na Strakonické. Po akademické čtvrthodince se setkáváme ve staré-dobré partě – Petr Slapnička, Vláďa Janouš, Michal Žák a já. Noční přesun proběhl bez problémů díky pohodlné navigaci TomToma.

 

Čtvrtek 17.6.2010

V noci dostáváme GPS souřadnice od druhé posádky auta, která vyrazila o několik hodin dříve. Okolo 6:30hod. přijíždíme na odlehlé místo u Canazei přímo k Lexusu Fogyho. Kluci jsou různě rozptýleni na karimatkách na betonu okolo auta a evidentně toho moc nenaspali. Domlouváme se s Kubou na plánu a parkingu před výstupem na Civettu, vyznačujeme bod na obou navigacích a vyrážíme rovnou na naše místo. Kluci ještě dospávají a dorazí později. Za Pesculem asi v polovině trasy směrem na Pecol odbočujeme dle pokynů navigace vpravo a asi v 7:30 dorazíme k chatě, kde několik místních maníků právě pouštělo krávy a kozy na pastvu

Více zde: http://www.e-cestopisy.cz/products/italie-2010/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *