ORLICKÝ MONKEY CUP 2022

Horolezecká stěna bude 24.3. – 25.3. uzavřena pro veřejnost z důvodu přestavba stěny na sobotní závody 26.3. Orlický Monkey Cup. Děkujeme za pochopení.

Jsou tomu již čtyři roky, kdy se Horolezecký klub Choceň poprvé zapojil do pořádání Orlického Monkey Cupu. Jedná se o otevřený seriál oblastních závodů všestranné lezecké dovednosti, který vznikl jako amatérská oblastní liga pro malé lezce, kteří nemají ambice účastnit prvoligových závodů, a přesto mají chuť si zasoutěžit. Závodníci mohou své síly změřit postupně na čtyřech lezeckých stěnách, a to v Lanškrouně, České Třebové, Ústí nad Orlicí a Chocni. Prověří se lezecká všestrannost, soutěží se totiž ve třech disciplínách, a to v lezení na rychlost, na obtížnost a v boulderingu. 

Orlický Monkey Cup se může pyšnit dlouhodobě vysokou účastí, není výjimkou, že se sejde na 90 závodníků, kteří spolu se svými rodinami a přáteli pomáhají vytvořit neopakovatelnou atmosféru. Nejmladší členi našeho horolezeckého klubu se pravidelně účastní všech závodů a vždy některý z našich reprezentantů stane na stupních vítězů. 

Pevně věříme, že do letošního ročníku už koronavirus nezasáhne a choceňské kolo Orlického Monkey Cupu proběhne dle v plánu v sobotu 26. března 2022 ve sportovní hale při ZŠ Sv. Čecha. 

 

Propozice

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *