Ádr 2018

Tak jako každým rokem , tak i letos se konala od neděle 3.6. do neděle 10.6. týdenní lezecká akce na chalupě ČD v Adršpachu. 

Počasí přálo tak napůl, zpočátku akce pršelo a lézt se nedalo, nicméně od středy již bylo pěkně a to až do soboty. Lezení  zahájila hned ve středu převážně dívčí skupina. Společně všichni mocně zalezli na kopci-Křížáku. Třešničkou na dortu toho dne byl přeskok z Křížové jehly na Pevnost, za což se úspěšným skokanům dostalo patřičného uznání. Navečer přijeli také další členové oddílu.

Ve čtvrtek  za jasné oblohy už větší skupinka lezců šla zdolávat věže přímo do skalního města a menší skupinka zdolávala věže na kopci. Večer se  hodnotily šrámy utržené při lezení. Myslím, že vyhrála Blanička se slušně odřenými zády, které získala na Milencích. Večer dorazily další posily lezců.

Páteční lezení bylo opět ve znamení sluníčka a krásných cest opět ve Městě a také na kopci. Totéž se dá říci o sobotě, přestože předpověď počasí nebyla nejpříznivější. Naštěstí bouřky, které chodily okolo, nedorazily až do Ádru.

 

Neděle už byla ve znamení loučení a balení.

Velký dík patří Jirkovi Homolkovi za organizaci akce.  No a myslím, že se těšíme na příští rok, že se zase sejdeme na stejném místě a něco pěkného vylezeme. Jen je potřeba sehnat dostatek morálu… nevíte někdo , kde se dá koupit?

Romča

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *