Lezecké soustředění na Rabštejně

25.-27.05. 2018 uspořádal HK Choceň pro členy horolezeckého kroužku víkendové soustředění. Akce se zúčastnilo 21 mladých lezců a na jejich bezpečnost dohlíželo 9 instruktorů. Ubytování a stravování formou polopenze bylo zajištěno na horské chatě Rabštejn na Jesenicku. Hned v její blízkosti se nachází cvičné skály s obtížnostmi pro začátečníky, pokročilejší i zdatné lezce. Zde probíhaly aktivní lezecké aktivity a činnosti.
Jedním z cílů celého soustředění bylo prověřit, zda vše, co se dosud děti naučily na horolezecké stěně, jsou schopny uplatnit také na skalách, tj. bezpečnost, jistící technika, lezecké dovednosti, ale také schopnost překonávat překážky, nezdar, strach z výšky aj. Druhým cílem bylo zlepšení a upevnění vzájemných vztahů a komunikace mezi účastníky navzájem, a tím budování jejich schopnosti spolupráce ve skupině, dovedností přizpůsobit se skupině a podřídit své zájmy ostatním. 
Do denního programu byly zařazeny také sportovní činnosti, soutěže, hry v přírodě, táborový oheň aj.
Všichni dospělí se od počátku snažili, aby akce proběhla úspěšně. To se podařilo i díky tomu, že děti, se chovaly naprosto vzorně, bezproblémově a velmi ochotně se zapojovaly do všech činností a aktivit.
Víkendový pobyt pro mladé horolezce se vydařil a věříme, že děti byly po všech stránkách spokojené.

Tato akce se podařila zabezpečit také díky finanční podpoře ČHS, který práci s mládeží velmi podporuje, vysokomýtskému Domu dětí a mládeže Mikádo, který činnost tohoto kroužku zaštiťuje a sponzorské podpoře Choceňské mlékárny. Velký dík patří také firmě Iveco, která nám pomohla zabezpečit dopravu. Za tuto podporu všem moc děkujeme.

HK Choceň

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *