15. ročník HZS ČR v lezení na umělé stěně

HK Choceň se může pochlubit další velmi vydařenou akcí. A to uspořádáním závodů pro profesionální hasiče – 15. ročníku HZS ČR v lezení na umělé stěně.

Závody se konaly 11.11. 2017. Cesty postavil choceňský rodák a lezec světového formátu Štěpán Stráník a pardubický lezec Roman Kučera. Předlézt je pak přijel Lukáš Doleček z Lanškrouna, který se o týden dříve zúčastnil TENDON finále ČP v Chocni.  Závody zahájil zástupce HZS Pavel Zámečník.

Závodníci, kteří se sjeli z různých koutů naší republiky, nejprve lezli tři kvalifikační cesty. Z jejich výsledků pak vzešla finálová desítka lezců, kteří zkusili dosáhnout co nejlepšího výsledku na nejobtížnější cestě. Všichni si museli sáhnout až na dno svých sil, ale dobře postavené cesty ukázaly, kdo je letos mezi hasiči nejlepší lezec. Hasiči jsou skvělá parta lidí. Všichni se podporovali, povzbuzovali a fandili si až do konce závodu. Vítěznou trojici tvoří: Ondřej Ďoubal z Ostravy, Roman Popík z Havlíčkova Brodu a Petr Urbanovský z Olomouce.

Závodníci si mohli v době

volných chvil zkusit také nové posilovací pomůcky od firmy Shybuj.cz, které slouží k rozvoji síly. Chyty na závodní cesty věnoval Therex climbing.

Podle ohlasů po závodech soudíme, že závody se účastníkům líbily a celá akce byla hodnocena velice pozitivně.

Rádi bychom chtěli poděkovat všem sponzorům, kteří tyto závody podpořili. Jsou to: Rock Empire, Singing Rock, Tilak, Therex climbing, Shybuj.cz. Také jejich zásluhou byly závody úspěšné.

Jsme rádi, že jsme mohli tyto závody v Chocni upořádat. Udělali jsme tak něco pro hasiče, kteří každodenně ve své práci pomáhají nám všem a často nasazují i své životy.

https://photos.app.goo.gl/2db1AxpW0WMAYTBp1

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *